top of page

Onderschat de kracht van de  groep niet, als elk lid  individueel in balans is .

Equine assisted groepslife-coaching

Voor wie relaties en dynamieken wil onderzoeken, oefenen met ander gedrag om zo sterker met elkaar verder te kunnen.

gus-moretta-BCyfpZE3aVE-unsplash_edited.

Partners

Loopt jouw relatie niet zo lekker en zijn jullie beiden bereid om eraan te werken? Dan is het paard een eerlijke mediator die jullie zal wijzen op de punten die aandacht nodig hebben. Samen weer ontdekken waarom je bij elkaar bent en bij elkaar zou moeten blijven. Of in wederzijds respect besluiten dat het beter is om er een punt achter te zetten, in het belang van het geheel. 

Startup

Je kan samen ideëen hebben, de grootste lol en hetzelfde doel nastreven. Maar kunnen jullie ook effectief samenwerken? Dat weet je van te voren niet. Dan is het heel handig als je dat in de opstartfase van je bedrijf eens een dagdeel komt uitproberen. De reden waarom dat bij Eureka coaching onder groepscoaching valt, is dat bij het opstarten van een bedrijf veel komt kijken en extra financieën niet altijd aanwezig zijn voor zaken die wellicht op het eerste gezicht een luxe lijken. Maar uiteindelijk weer uit elkaar gaan omdat de samenwerking niet lukte is zonde als je dat had kunnen voorkomen.

priscilla-du-preez-4BABC9tmbjc-unsplash_

Voor welke groepen is deze  manier van coachen geschikt?

Een gezin kan een groep zijn. Samen met je partner vorm je een groepje. Een vriendengroep. Of verschillende familieleden bij elkaar. Ook mensen die zakelijk iets met elkaar willen ondernemen en eerst eens willen zien hoe compatible ze zijn. Eigenlijk alle samenstellingen behalve teams van een bedrijf, dat valt onder bedrijfscoaching. Dat heeft een ander startpunt en een opdrachtgever.

Gezinnen

Soms loopt het even niet zoals je zou willen met je partner en tiener(s). Sessies waar uitsluitend gepraat wordt kunnen inzichten geven. Maar dan. Hoe ga je dat in jouw gezin anders aanpakken? 

Door het doen van activiteiten samen met het gezin en de paarden wordt er al snel duidelijk waar de pijnpunten zitten. In een intieme en veilige setting kan er dan geoefend worden met ander gedrag waarbij er direct feedback komt op het handelen van de gezinsleden de paarden en de coach. Allemaal ingrediënten om snel te kunnen leren en oud gezinsgedrag- en communicatie om te buigen naar effectief gedrag en communicatie.

Vriendengroep

Als een groepsuitje of een manier om de onderlinge banden te versterken is groepscoaching een speelse manier om met elkaar om te gaan in een ongedwongen sfeer. Het is wel goed om te weten dat er altijd voor het individu een thema naar boven kan komen die niet verwacht was en heftig kan zijn binnen een speelse setting. Dan is het aan te raden om, als dat kan, dit op een ander moment individueel aan te pakken. Is de groepssfeer open genoeg en zijn de anderen bereid om er in het moment iets mee te doen, dan kan dat ook.

Familie

Aangezien je familie niet kiest maar krijgt, is het des te belangrijker dat iedereen met elkaar op goede voet door het leven gaat. Het wegvallen van oudere familieleden kan de groepszin verstoren waarbij de groep tijd en ruimte nodig heeft om weer te hergroeperen. Posities veranderen en daarmee de onderlinge relaties. Om saamhorigheid en trots op de familie terug te krijgen als dat even zoek is geweest, is deze manier van systemisch coachen een natuurlijke manier om eens anders naar elkaar te kijken. Opnieuw te zien wie jij als individu bent binnen de familie waar je deel van uit maakt en wie je wil zijn, samen met jouw familie.

bottom of page