top of page

Hoe jouw levensverhaal  jouw leven bepaald 

Equine assisted transformative storytelling

Praten staat in deze life-coach methode in eerste instantie voorop, om daarna dingen te laten landen door met het paard te zijn.

IMG_20190608_184512_edited.jpg

Bezit nemen van jouw levensverhaal maakt het mogelijk om een andere uitkomst in het leven te krijgen.

 

Als er dingen in jouw leven zijn voorgevallen die jou hebben gemaakt zoals je nu bent, dan kan dat een verrijking zijn. Maar het kan je ook tegenwerken. In zo'n geval neemt jouw levensverhaal bezit van jou. Toch is het mogelijk om de dingen die je hebt meegemaakt een feit te laten zijn en enkel dat wat er goed aan is mee te nemen op jouw levenspad. Hetgeen je hebt meegemaakt mag je wijzer maken maar hoeft jou niet te definiëren. Het hoeft niet te bepalen wie jij bent geworden en zal worden. Zodra je snapt dat jij de schrijver van jouw levensverhaal bent, zal je ook gaan inzien dat de volgende hoofdstukken ook uit jouw pen komen. Durf je toekomst te schrijven door het verleden anders te lezen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

 

Dat ligt helemaal aan de intensiteit van het verhaal en hoeveel tijd jij nodig hebt om jouw verhaal anders te gaan leven. Wat bij de één met één sessie gepiept is lukt voor een ander in 5 sessies. Ook hier kan gewisseld worden met individuele equine assisted life-coaching of wandelcoachsessies.

Bezit jij jouw eigen levensverhaal of bezit jouw levensverhaal jou?

 

Vaak hebben we niet door in welke mate we ons eigen leven vormgeven door de verhalen die we vertellen en hoe we ze herinneren. Iedereen beleeft de dingen die ze meemaken op een andere manier. Zelfs mensen die samen dingen meemaken beleven dezelfde herinnering anders. Door deze herinneringen en verhalen die we over ons leven delen met anderen en met onszelf. Schrijven we als het ware een script voor het vervolg van ons verdere leven.

Wat biedt het transformative storytelling jou?

 

Wanneer jij jouw levensverhaal of een deel van jouw levensverhaal, een gebeurtenis, vertelt, dan zitten daar al jouw emoties in. Emoties die je zelf niet meer ziet als de bouwstenen van hoe jouw leven eruit ziet. Die een getrainde coach wel naar boven kan halen, vragen over kan stellen en je zo de kans te geven om anders naar jouw eigen verhaal te kijken. Als je het waarom weet van waarom jouw leven is zoals het geworden is. Dan geeft dat jou de mogelijkheid om het hoe aan te pakken en te zien hoe je het anders kan gaan doen. Waardoor de dingen die jou ooit tegen hielden nu een geschenk worden.

Hoe gaat dat in de praktijk?

 

Jij vertelt jouw verhaal midden in het weiland of paddock. Dus midden in de natuur met de paarden. Wat een heel ander perspectief geeft dan in een kamertje jouw verhaal doen. De coach luistert naar je en stelt daar waar nodig vragen ter verduidelijking om uiteindelijk samen met jou te kijken waar je ditzelfde verhaal kan ombuigen met een ander einde, zonder iets aan het verhaal te veranderen. 

 

In het tweede deel van de sessie wordt het paard ingezet om het te aaien of borstelen. Op deze manier brengen we alles weer terug naar het hier en nu. En wordt een sessie die van alles heeft opgeroepen aan gevoelens en emoties op een geaarde manier afgesloten.

IMG_20190513_174522_edited.jpg
bottom of page