top of page

Zelfreflectie is een  cadeau aan jezelf  

dat je dagelijks mag  uitpakken  

Individuele

equine assisted life-coaching

De confrontatie aan met jezelf. Maar ook jezelf oplossingen bieden binnen een veilige setting.

IMG_20190524_155009_edited.jpg

Wat voor vragen moet je hebben voor een individuele sessie?

 

Dat kan heel uiteenlopend zijn. In ieder geval gaat het altijd over jou. Ook al ervaar je de buitenwereld als iets dat je tegenwerkt, altijd zullen we het terugpakken naar waar jouw verantwoordelijkheid ligt en hoe jij jouw aandeel zo kan veranderen dat jouw buitenwereld er uiteindelijk wel iets mee moet.  

 

Coachvragen kunnen gaan over jou en jouw relaties met anderen. In de familiesfeer, werksfeer of in relatie met vrienden. Het kunnen relationele zaken met jouw partner zijn die je anders zou willen aanpakken. Maar ook jouw relatie met jouw kinderen, pleegkinderen of stiefkinderen. Opvoedkundige dilemma’s. Je anders willen opstellen op je werk of meer leiderschap oefenen met de paarden. Wat allemaal uiteindelijk neer komt op zelfleiderschap. Vragen in de familiesfeer lenen zich goed voor systemische opstellingen waarbij we het familiesysteem opstellen. Of doelen die je graag wil bereiken maar wat nog niet lukt.

 

Ook kunnen vragen gaan over emotionele zaken, dingen die je hebt meegemaakt, maar die je niet langer je leven wil laten bepalen. Oefenen met ander gedrag met het paard en het verklanken van die emoties in woorden of simpelweg klank. Steun vinden bij het paard dat geduldig met je is als je nog niet het nieuwe gedrag onder de knie hebt. Je zelf beter leren kennen en je eigen oplossingen bedenken.

De spelregels binnen een individuele sessie.

 

 1. Jij bent eindverantwoordelijke van de sessie en neemt verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd. Wat betekent dat jij bepaalt hoe lang je voor een activiteit nodig hebt binnen een sessie. Dat jij bepaalt wat je wil aanpakken. Of jij een door de coach aangeboden activiteit wil doen. Duw je door de ongemakkelijkheid heen of ga je er voor weg? Gebruik jij de vragen van de coach en de feedback van het paard om tot verdieping te komen of blijf je daar bewust van weg? In een individuele sessie maak jij zelf het verschil en zijn de coach en het paard degene die jou daarin faciliteren.

2. Je hebt respect voor dier, mens, spullen en omgeving. Behandel een ander zoals jij zelf behandelt wil worden.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

 

Dat ligt natuurlijk helemaal aan de coachvraag die je hebt en of er nog meer opent waar je op dat moment ook aan wil werken. Doorsnee genomen zijn 3 sessies korter achter elkaar een goede basis. Dit houdt in dat er steeds 2-3 weken tussen een volgende sessie zit. Daarna kan je onderhoudssessies doen waar je steeds 2-3 maanden er tussen laat. Steeds meer tussenruimte totdat je vindt dat je dit punt geheel zelf kan lopen zonder het veranderde gedrag te oefenen met de paarden of steun nodig te hebben van de paarden. Zit je met nieuwe vragen dan kan je het altijd weer oppakken. Of je gaat voor een APK en komt 1 keer per jaar langs om te zien wat er naar de oppervlakte komt samen met het paard.

 

Alle typen sessies die Eureka coaching doet zijn ook onderling af te wisselen en als een hybride tussenvorm te gebruiken.

IMG_20190622_152640_edited.jpg
bottom of page